Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че никога не е имало съмнения относно бъдещето на Ернесто Валверде и треньорът ще води отбора и през следващия сезон.

„Валверде ще бъде треньор на Барселона през следващия сезон. Той иска да продължи, а ние сме доволни от работата му през първата година начело на тима. През моята глава никога не е минавала мисълта да го уволнявам“, коментира Бартомеу в интервю за радио „Каталуня“.

„Мисля, че сезонът е отличен. Бих поставил оценка 9. Спечелихме дубъл и сме много щастливи. Разбира се, че трябваше да стигнем много по-далече в Шампионска лига. Всички ясно си даваме сметка за това“, добави президентът на Барселона.

„Отпадането от Рома в Шампионска лига бе най-лошият момент през целия сезон. Има мачове, в които съперникът е по-добър от теб и трябва да го приемеш. Те ни победиха съвсем заслужено. Важното е, че след това успяхме да се възстановим. Ние има още в много аспекти, в които трябва да продължим да работим и да се развиваме“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.