Звездата на световния футбол Лионел Меси ще се оттегли като играч на Барселона след "три или четири години", твърди президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу.

Шесткратният носител на "Златната топка" Меси има договор на "Камп Ноу" до края на следващия сезон, но Бартомеу миналия месец заяви, че очаква звездата да подпише удължаване на контракта си. 33-годишният аржентинец е свързан със завръщане в родния си клуб Нюелс Олд Бойс преди да окачи бутонките.

25 снимки

Въпреки това Бартомеу не се съмнява, че водещият голмайстор на Барса ще приключи кариерата си с "каталунците".

"Не само аз го казвам. Меси сам го казва, че иска да завърши професионалната си кариера в Барселона и това е единственият клуб за него", каза Бартомеу пред "bein SPORTS".

„Не се съмнявам, че когато приключи футболната си кариера след три или четири години, това ще бъде тук, в Барселона. Меси го прави много ясно. Той е тук още от дете. Той знае кои са цветовете и е част от историята на клуба. Той е най-добрият играч в света. Не само в момента, но в историята на играта. Той е в Барселона и даде да се разбере, че иска да остане тук", каза още босът на "каталунците".

Друг приоритет за Бартомеу е задържането на вратаря Марк-Андре тер Стеген с нов договор, тъй като от досегашния му контракт му остават само две години.

"Марк е отличен играч и човек. Той винаги е показвал това и като вратар", каза Бартомеу. Имаме вратар от много години, защото е млад. Когато всичко премине (б.р. - ситуацията с COVID-19) ще говорим с Марк, за да финализираме подновяването на договора", сподели още Бартомеу.