Бащата на Рафиня Алкантара – Мазиньо преговаря с ръководството на Барселона относно бъдещето на своя син.

25-годишният футболист не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон и му се търси нов отбор.

През последния полусезон Рафиня игра под наем в Интер, като италианският клуб можеше да откупи изцяло правата на играча, но не се възползва от тази клауза, която бе записана в договора с Барселона.

„В момента преценяваме кое е най-доброто, както за отбора, така и за нас. Ние водим разговори, но все още не сме взели решение“, коментира Мазиньо.

Рафиня започна подготовка с Барселона и е много вероятно да замине с отбора за турнето в САЩ.

„Телефонът ми не спира да звъни. Оценяваме офертите, които идват от Висшата лига, Примера дивисион, Първа Бундеслига и Лига 1“, добави бащатата на Рафиня.

Мазиньо съжалява, че синът му не е останал в Интер. Той потвърди, че преговорите с Барселона продължава, за да се намери най-доброто решение, както за Рафиня, така и за клуба.

„Имаме оферти от отбори от Серия А, но нашето желание бе Рафиня да остане в Интер. Сега гледаме за нов отбор възможно най-бързо. Рафиня винаги ще бъде изключително благодарен на Лучано Спалети, който е голям треньор“, каза още Мазиньо.