Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов не скри задоволството си от силната форма на голмайстора на Атлетико Мадрид Луис Суарес. Той също така разкритикува Барселона за начина, по който отборът се раздели с уругваеца.

"Барселона плаща цената за това, че позволи на Луис Суарес да си тръгне. Той е просто машина. Атлетико Мадрид са на върха на Ла Лига със седем точки преднина и мач по-малко. Суарес сигурно ще се пръсне от смях. Много съм щастлив за него заради начина, по който каталунците се отнесоха към един от най-титулуваните си играчи. Барселона проявиха неуважение към него, но сега той не изпитва никакво съжаление и си прекарва страхотно в Атлетико", започна бившият нападател.

Тъй като аз също бях нападател, винаги разбирам кой може да нанесе щети на противника и кой е чудесен футболист. Когато играех срещу него, Суарес тормозеше защитниците и използваше агресия по свой собствен начин, въпреки че понякога преминаваше границата.Оставяйки това настрана, той има качества и знае кога да се възползва от своите шансове. Сега той е на 34 години и е толкова забележително как се справя в момента. Той все още доказва, че може да бележи голове, както го правеше в Ливърпул. Той знае какво да направи на терена", написа Бербатов за Betfair.