Барселона не показа милост и смаза Валядолид със 7:0 в мач от 4-ия кръг на Ла Лига. Бразилецът Рафиня изнесе истински рецитал на Олимпийския стадин "Монтжуик" - блесна с хеттрик (20, 64, 72) и две асистенции. Разписаха се още Роберт Левандовски (24), Жул Кунде (45+3), Дани Олмо (83) и резервата Феран Торес (85). Гостите можеха да си тръгнат и с двуцифрена загуба, защото на три пъти гредите спряха каталунците слуд удари на Дани Олмо и Левандовски. Домакините се забавляваха и записаха най-изразителната победа в историята на срещите между двата отбора.  
 
Отборът на Барселона спечели със 7 гола за първи път от декември 2016 г. Тогава каталунците победиха със същия резултат Еркулес в турнира за Купата на Испания. В Ла Лига на 4 април 2016 г. "блаугранас" записа успех с 8:0 срещу Депортиво. 
 

Барселона е лидер в класирането на Ла Лига, като е единственият отбор с пълен актив от точки и голова разлика 13:3.
Очаквано домакините наложиха превес в играта още с първия съдийски сигнал и в 5-ата минута можеха да поведат, но късметът им обърна гръб. Роберт Левандовски пусна страхотно подаване към Дани Олмо, който отблизо уцели гредата. Пет минути по-късно гол на испанския национал пък бе отменен заради засада. Шут на Рафиня от дъгата пред наказателното поле бе избит от вратаря Хайн и Олмо довкара топката, но асистент-съдията веднага вдигна флага. В 14-ата минута Левандовски не успя да затрудни стража на Валядолид с удар от дистанция.
 
Логичното се случи в 20-ата минута, когато подаване на Кубарси прехвърли цялата защита на гостите и топката стигна до нахлуващия на скорост Рафиня. Бразилецът овладя елегантно и с хубав удар прати топката зад гърба на Карл Хайн - 1:0.
 
Четири минути по-късно в ролята на асистент влезе Ламин Ямал, който изведе Роберт Левандовски и опитният поляк с лекота направи 2:0. За него това е четвърти гол от началото на сезона и е лидер при голмайсторите в Ла Лига. Ямал и Рафиня опразнуваха попадението със специален танц, който бе оценен от феновете. 

Ламин Ямал пък вече 8-ми пореден мач е с гол или асистенция. На Евро 2024 той направи асистенция в мачовете срещу Грузия, Германия и Англия, а в двубоя с Франция вкара гол. От началото на сезона в Барселона той записа голови подавания в мачовете срещу Валенсия и Райо Валекано, а се разписа във вратата на Атлетик Билбао.

В 41-ата минута Дани Олмо отново нямаше шанс, след като топката отново срещна лявата греда след негов техничен удар. 
 
Жул Кунде вкара трети гол за Барселона в третата минута на добавеното време на първата част. Бранителите на Валядолид не успяха да изчистят центриране от корнер и включилият се в атака французин наказа грешката им - прати топката в левия ъгъл на вратата на Хайн за 3:0. 
 
Първата възможност след почивката се откри пред Ламин Ямал, който в 55-ата минута получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля без забавяне, но брилянтно спасяване на Карл Хайн му попречи да запише името си сред голмайсторите. Две минути по-късно гредата спря и Роберт Левандовски след страхотен удар отблизо.

В 64-ата минута Рафиня получи топката в наказателното поле и майсторски прати топката в мрежата - 4:0. Каталунците продължиха да се забавляват и бразилецът се разписа отново в 72-ата минута. Той бе изведен по перфектен начин от Ламин Ямал в наказателното поле и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на съперника - 5:0.

В 83-ата минута най-накрая и Дани Олмо стигна до попадение. Той овладя прецизен пас в наказателното поле и със страхотен  удар прати топката в долния десен ъгъл. Две минути след това центриране на Рафиня отляво бе засечено от резервата Феран Торес за 7:0.

 
FT /  БАРСЕЛОНА - ВАЛЯДОЛИД 7:0
 
1:0 Рафиня (20)
2:0 Роберт Левандовски (24)
3:0 Жул Кунде (45+3)
4:0 Рафиня (64)
5:0 Рафиня (72)
6:0 Дани Олмо (83)
7:0 Феран Торес (85)
 
Барселона: Тер Стеген (к), Кунде, Кубарси, Балде, Мартинес, Педри, Касадо, Рафиня, Олмо, Ламин Ямал, Левандовски 
 
Треньор Ханзи Флик

Валядолид: Хайн, Перес, Хави Санчес (к), Чомерт, Рока, Кике Перес, Юрич, Амала, Иван Санчес, Моро, Маркос Андре

Треньор Пауло Пецолано