Защитникът на Спортинг Лисабон Жереми Матийо даде отрицателна оценка на ръководството на бившия си тим Барселона.В интервю за Marca футболистът разкритикува отношението на президента Хосеп Мария Бартомеу, както и на спортния директор Роберт Фернандес към играчите и по-конкретно към самия Матийо.

Валверде атакува Спортинг с всички възможни оръжия

„Уважавам бившите си съотборници и феновете, но Бартомеу и Фернандес се държаха изключително грубо с мен. Раздавах се на максимум и печелих титли с този отбор, но единственотто нещо, което в действително ме нарани, бе изказванията на хората по мой адрес”, призна Матийо.

„В първия си сезон играх в 58% от мачовете, отбелязах важни голове. През втория играх по-малко – 53/54%, но пак беше добра година. Последната обаче беше много трудна, тъй като ме сполетяха няколко контузии, липсваше ми увереност, но за съжаление нищо не можеше да се направи”, разказа още 33-годишният французин.

Халф на Барса се разминал като по чудо с атентата в града

Матийо пристигна в Барселона през лятото на 2014 година от Валенсия за сумата от 20 милиона евро. Защитникът има на сметката си общо 91 мача и 4 гола с каталунската фланелка.