Бившият спортен директор на Барселона Ерик Абидал коментира решението на испанския клуб да се раздели със старши треньора на отбора Шави.

"Не съм в клуба, така че не знам нищо за решенията, които се вземат. Шави наскоро каза, че ще напусне в края на сезона, след което промени решението си, защото може би е видял потенциала на отбора. Само той и хората в клуба знаят за какво са си говорили. Сега ръководството взе друго решение, различно от треньорското. Само бъдещето ще покаже дали е било добро или лошо. Той свърши страхотна работа като треньор, въпреки че не беше лесно", заяви Абидал, цитиран от вестник Марка.

В края на януари Шави обяви, че ще напусне каталунците след края на сезона. Въпреки това през април страните обявиха, че са се договорили да продължат сътрудничеството помежду си. На 24 май Барселона все пак съобщи за оставката на треньора си. Според Шави решението за оставката е взето от ръководителите на клуба.

Шави е начело на Барселона от ноември 2021 година. През сезон 2022-23 каталунците спечелиха шампионата на Испания и станаха носители на Суперкупата на страната.

Абидал игра за Барса в периода 2007-2013 година. /БТА