В Уулвърхемптън от началото на сезона, Нелсон Семедо даде интервю пред английските медии за периода си в Барселона, а най-вече говори за аржентинската звезда Лионел Меси. Португалецът прекара три години в Каталуния и призна, че никога не е виждал Ла Пулга да изпълнява свободни удари на тренировка, въпреки че в мачовете ги изпълняваш сякаш са… „дузпи с преграда”.

Gulliver/GettyImages
7 снимки

„Дори не мога да опиша с думи колко е добър той. Знаете ли нещо интересно? Никога не съм го виждал в периода ми в Барселона да изпълнява пряк свободни удари по време на тренировка. Никога! Винаги тренирахме удари от далечна дистанция, но Меси никога не шутираше от фаулове. За него това е просто натурално. Хората казват, че практиката те прави перфектен, но той е перфектен и без тренировки. Любимият ми мач е първият срещу Ливърпул (3:0) в Шампионската лига 2018/19. Той получи топката и премина през трима, четирима, петима играчи. Тогава се запитах – „Какво прави този човек?”. Кара другите да изглеждат слаби”, акцентира Семедо.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„След като се върнахме от почивка, отидох в Барселона със семейството ми и всичко беше нормално. След това те ми обясниха, че имат икономически проблеми и съм играч, който може да донесе пари на отбора. Имаше и други в тази ситуация – Суарес, Видал и Иван Ракитич. В положението с коронавирус много клубове са така, тъй като нямат финансова стабилност и не генерират приходи от феновете по стадионите. В Барселона, например, хората не могат да посещават музея. Бях учуден, когато искаха да ме продадат, но във футбола нищо не е сигурно. Смятам за добро решение това, че дойдох в Уулвс и не се замислих втори път”, гарантира Нелсон Семедо.