Бившият вицепрезидент на Барселона Жорди Местре даде интервю за „Mundo Deportivo“, а също и за „Catalunya Ràdio“, в което говори за причините да напусне „каталунците“, за сегашното състояние на отбора и за Неймар. Той бе в тима от 2014 година до август миналата година, когато подаде оставка по „професионални причини“.

„Чувствах се, че от известно време водя трудна битка. Имах различни идеи за нещата в сравнение с другите членове на борда, но това не беше важно. Разбрах, че съм единственият, който мисли по определен начин. Футболният комитет, който се състоеше от Бартомеу, Бордас, Елиас и Вилахоана, не беше съгласен с мен или с Пеп Сегура в ролята му на генерален мениджър. Аз бях единственият, който го защити и се чувствах сам“, заяви по повод напускането си Местре.

„Трябва да признаете достойнствата на всичко, което са постигнали през последните години. Най-малкото, което заслужават, е известно уважение и благодарност, но вие също трябва да сте наясно, че нищо не трае вечно. Ние преминаваме през преход и затова трябва да дадате на хората време и да бъдете търпеливи“, сподели той по отношение на моментното състояние на клуба.

Относно неосъщественото завръщане на Неймар миналото лято той заяви:

"Играчите го искаха, но не настояваха. Ако той се бе върнал и клубът се възползваше от това, нямаше да имам проблем. Той можеше да се върне, но при редица условия. Първо, ПСЖ трябваше да се съгласи, след това Неймар трябваше да оттегли делото си и да признае, че е сгрешил и след това трябваше да преустанови всичките си партита за рождени дни в Бразилия", заяви Местре.