Младата звезда на Барселона Усман Дембеле получи серия комплименти от Филип Монтание. Именно това беше наставникът, който даде път на таланта в Рен.

В момента 54-годишният специалист води втородивиозния Ланс в опит да го върне във френския елит. Някогашният вратар не скри, че питае само топли чувства за времето, в което успя да работи с Усман Дембеле, който много млад беше продаден на Борусия Дортмунд. При „жълто-черните” талантът се задържа само 1 сезон, а сега Монтание призова феновете на Барселона да бъдат търпеливи към него.

„Усман тръгна по един много различен път, ако го сравним с – да речем – Мбапе, който имаше време да израсне в Монако. Това оказва своето влияние. Усман игра в Рен 6 или 7 месеца, после година в Дортмунд, а сега е в Барселона. Това е невероятно. Просто ти трябва търпение с него”, заяви Монтание.

„Той е надарен с много качества, технически е много добър също. Той умее да стреля, да дриблира, да центрира с левия и десния крак, което не се среща често на най-високо ниво.”

„Усман е играчът от най-сериозен калибър, чийто профил е аналогичен с Неймар. Той разполага със способността да бъде решаваща фигура. Дембеле може да разтърси противника. Не са много играчите като него. Освен това той обича да комбинира със съотборниците си. Усман е завършен играч. Неговият манталитет също е страхотен. Мисля, че затова хората очакват толкова много от него – заради целеустремеността и постоянството. Той знае какво иска”, завърши Монтание.