Барселона разби Елче с резултат 3:0 в мач от 6-ия кръг на Ла Лига. В 14-та минута капитанът на гостите си изкара директен червен картон. Левандовски откри резултата в 34-та минута. Мемфис Депай удвои преднината на домакините с гол в 41-та минута. Третият гол падна в началото на второто полувреме - 48-та минута, а голмайстор беше отново Роберт Левандовски.


Guilliver/GettyImages
14 снимки

Срещата започна под пълния контрол на Барселона. Домакините имат огромно предимство във владеенето на топката през първите 10 минути, но без нищо опасно пред вратата на последния в Ла Лига.

В 14-та минута Френки Де Йонг прати страхотно извеждащо подаване към Левандовски, а полякът бе съборен от Гонсало Верду, който бе последен в защитата на гостите. Съдията не се поколеба и вдигна директен червен картон на капитана на Елче.

През следващите минути Барселона натисна, но първия удар бе факт чак в 23-та минута. Той бе дело на Френки Де Йонг. Няколко добри пробива на Дембеле също белязаха тези минути от мача. Мемфис Депай показа страхотна техника в 24-та минута и стреля, но удара му бе отразен.

Барселона стигна до така желания гол след като в 34-та минута Балде се включи страхотно по левия фланг и прати остро центриране в наказателното поле. Вратарят на Елче не може да стигне до топката, която профуча между него и бялата точка за изпълнение на дузпи, а на втора греда чакаше Левандовски, който бе оставен абсолютно сам. Полякът не се поколеба, а вкара топката във вратата на Елче - 1:0.

Отново Балде намери Депай в наказателното на Елче, той бе с гръб към вратата, но успя да се завърти и да стреля, въпреки че имаше защитник на гърба. Ударът му беше много мощен и вратаря нямаше никакви шансове.

Роберт Левандовски се възползва по блестящ начин от разбъркване в наказателното поле на Елче. Нападателят на Барселона успя да изпрати топката в опразнената врата, след като вратарят вече бе направил едно спасяване.

Домакините продължиха да контролират двубоя, но определено намалиха темпото и все по-рядко стигаха до наказателното на Елче. Влезлият от скамейката - Рафиня отново вдигна оборотите на каталунците. Той имаше няколко добри пробива и дори стигна до опит за отбелязване на гол в 80-та минута. Малко преди това Левандовски напусна терена, за да получи заслужените аплодисменти на феновете по "Камп Ноу".

FT / БАРСЕЛОНА - ЕЛЧЕ 3:0

1:0 Левандовски 34'

2:0 Мемфис Депай 41'

3:0 Левандовски 48'

Барселона

източник: SofaScore

Съставите на двата отбора:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Де Йонг, Кесие, Педри, Дембеле, Депай, Левандовски 

Старши треньор: Шави Ернандес

ЕЛЧЕ: Бадия, Верду , Бигас, Клерк, Гути, Джон, Моренте, Фидел, Гумбау, Паласиос, Бойе

Старши треньор: Родригес Франсиско