Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу отрече да е наемал компания с цел злепоставяне на Лионел Меси и други играчи от отбора, които не подкрепят ръководството на клуба.
 
Изявлението на Бартомеу е предизвикано от информациите в пресата, че клубът е платил 1 милион евро на рекламна агенция, която да поддържа имиджа на Бартомеу и да подрива авторитета на Меси и компания в социалните мрежи.
 
Бартомеу категорично отрече тези твърдения и заяви, че компанията е наета единствено с цел мониторинг на социалните мрежи.
 
"Барселона никога не е наемала каквато и да е компания да злепоставя и критикува, когото и да било. Това е лъжа и ще се защитим там, където е необходимо. Ще вземем всички необходими мерки срещу тези, които ни обвиняват в подобни действия.
 
Истина е, че от края на 2017 година има агенция, която прави мониторинг в социалните мрежи. Но много големи корпорации имат подобна практика. Лично дадох инструкции да се разтрогне договора с тази фирма", каза Бартомеу, цитиран от Мундо Депортиво.
 
В испанското издание публикуваха документ, който потвърждава,че акаунта, критикуващ Меси, принадлежи на I3 Venture - фирмата, която Барселона е наела преди година да следи социалните мрежи.