Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че от каталунския клуб не предвиждат нищо за зимния трансферен прозорец, свързано с полузащитника на Ливърпул Филипе Коутиньо. Както е известно, плановете на „блаугранас“ да подпишат с бразилския футболист претърпяха провал през лятото. Според тиражираните версии, двата клуба не са се разбрали за трансферната сума.

Престрелките не спират, Бартомеу поиска честност от Неймар

„Не мога да кажа на колко се равняваше офертата, която дадохме за Коутиньо. Но ни поискаха 200 милиона евро. Ние не бяхме склонни да дадем нито 200, нито 150 милиона евро. Нашето предложението беше под 100 милиона евро, като с някои вариации можеше да стигне 120 милиона евро. Не предвиждаме нищо за Коутиньо за зимата. Трябва да инвестираме повече в Ла Масия. Нужно е да се съобразяваме с правилата на ФИФА и УЕФА и да сме сред клубовете, които съблюдават нормите. Доволен съм от това, което получихме от ПСЖ по трансфера на Неймар“, обясни Бартомеу.

„Договорът на Меси е подписан от баща му, от неговата фондация, липсва само още един подпис и снимка, но и това ще направим. Неговият ангажимент е най-виден на терена. Говорили сме с Меси, той ще остане в клуба, докато пожелае. Той е най-добрият играч в света и историята“, добави Бартомеу.

През лятото и голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана обект на разследване от страна на данъчните власти и подобно на колегата му от Барса – Меси – се изправи пред съда. В тази връзка Бартомеу обясни: „Отношението трябва да е еднакво към всички играчи, когато става дума за данъци. Не беше така и моля, трябва да има равно третиране“.

Що се касае до многото слухове, че Иско е можел да заиграе в Барселона, преди да облече екипа на Кралския клуб, Бартомеу сподели: „Не знам да е имало контакти с него. Виждам, че спортно-техническият щаб върши работата си добре и влиза във връзка с много футболисти“.

„През лятото подписахме с играчите, с които искахме. Роберт направи един план през януари-февруари и това бяха състезателите. Имаше и такива, които не можахме да вземем“, отбеляза още Бартомеу.