Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че наставникът на каталунците Кике Сетиен ще остане начело на тима и през следващия сезон, независимо от това, че съставът вероятно ще бъде детроранин от Реал Мадрид в Ла Лига, добавяйки, че не съжалява, че уволни Ернесто Валверде през януари.

Валверде изведе Барса до последователни титли в първенството и отборът му беше на върха по голова разлика, когато бе освободен от треньорския пост и заменен от Сетиен, който не се справя на очакваното ниво. Надеждите на „блаугранас“ за титлата намаляха след равенства със Севиля, Селта и Атлетико Мадрид, като тимът изостава от Реал с четири точки при четири оставащи кръга до края.

„Сетиен очевидно ще остане на поста. На този етап съм напълно доволен от това как тимът еволюира в последните 2-3 мача – виждаме подобренията, които направи Сетиен. Не съжалявам за решението си да уволня Валверде, нуждаехме се от подобрение и Сетиен дойде с нови идеи“, коментира Бартомеу за радио Rac1. Изказването му идва след убедителната успеха на каталунците при визитата на Виляреал с 4:1 в последния кръг на Ла Лига.