Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че Ернесто Валверде ще запази треньорския си пост, въпреки голямата издънка на каталунците в Шампионската лига и отпадането от Ливърпул на полуфиналната фаза на турнира.

„Планирането за следващия сезон вече е в ход. Вече водим преговори с конкретни футболисти и ще бъдем по-категорични, когато приключим тези сделки“, коментира Бартомеу.

Президентът на Барселона бе категоричен, че Ернесто Валверде има подкрепата на целия борд на директорите.

„Треньорът, с който работим е един средносрочен и дългосрочен проект. Той има договор и ние сме много доволни от него. Сега става дума за играчите, които се възстановяват от удара“, добави президентът на Барселона.

Бартомеу не коментира Антоан Гризман.

„Основната ни цел бе да спечелим шампионската титла в Ла Лига. След това искахме Шампионската лига, а сега ни предстои финал за Купата на Краля. Беше прекрасен сезон. Всички искаме повече. Сега на дневен ред предстои финалът за купата. Претърпяхме болезнено поражение в Шампионска лига. Трябва да си възстановим духа, надеждите си и желанието да се състезаваме. Виждам еволюцията на нашите играчи. Предстои ни финал за Купата срещу Валенсия и трябва да завършим сезона по добър начин“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.