Играчът на Атлетико Мадрид и бразилския национален отбор Филипе Луис заяви, че ако Лионел Меси не заслужава „Златната топка“, той нищо не разбира от футбол.

„Аз излизам на терена, за да не позволя на нито един мой съперник да направи нещо на терена. Независимо дали става въпрос за Меси или за някой друг. След това много години виждате човек, който се преоткрива, играе като лидер. В момента е използван в средата на терена. И изведнъж чувам, че не заслужава да спечели „Златната топка“, защото имаше лош сезон през 2018 година. Той спечели шампионската титла в Ла Лига, Купата на Краля. Беше играчът, който вкара най-много голове в Европа и даде най-много асистенции. Или някои хора не виждат това, което виждам аз или не разбирам нищо от футбол“, коментира защитникът в интервю за "Globosporte".

„Той е най-добрият играч на Барселона. Вкарва голове, прави асистенции или започва да играе за съотборниците си. Това се случва постоянно през последните десет години“, добави бразилският футболист.

„Моето съперничество с него е безкрайно на терена, но извън него му се възхищавам безкрайно много. Той е аржентинец, играе за съперника, няма нищо, за което да говоря добре за него, но аз съм искрен“, завърши Филипе Луис.