Капитанът на Барселона Серхио Бускетс е убеден, че предстоящият сблъсък с Реал Мадрид от полуфиналите в минитурнира за Суперкупата на Испания ще бъде равностоен въпреки голямата дистанция от 17 точки между двата отбора в Ла Лига.

“Имаме голямо вълнение и желание. Това е възможност за трофей, който би ни дал голяма вяра. Много сме доволни, че сме тук. Започваме нов етап, като ще се възстановят много важни наши играчи. Всички искат да играят в Ел Класико. Ясно е, че има дистанция помежду ни, но Суперкупата е друго състезание. Това ще бъде равностоен мач като този на “Камп Ноу”.

"Ще имаме своите шансове за победа. Сега сме по-добре физически, въпреки че имаме играчи, завръщащи се след контузии или коронавирус. Не бива да се оправдаваме, а да останем верни на стила си и да излезем за победата. Ще играем срещу един голям съперник, като мачът ще бъде равностоен и труден. Имаме вярата и амбицията да се класираме за финала". 

"На прав път сме, лека-полека ще ставаме все по-солидни и конкурентоспособни. Ще се борим за всички трофеи, каквото е желанието ни. Все ми е едно дали хората смятат Реал Мадрид за фаворит, това ще се види на терена.  Това е един голям отбор, който може да вкара гол от всяка ситуация. Трябва да се опитваме да владеем повече топката в трудните моменти, да взимаме по-добри решения и да допускаме по-малко голове. Аз обаче съм убеден, че динамиката ни е добра. Липсва ни известна доза късмет. Когато контролираме тези детайли, ще израснем по-бързо”, коментира Бускетс на днешната си пресконференция.