След впечатляващата победа над Ювентус с 2:0 като гост в Шампионската лига в сряда вечер, Роналд Куман получи още няколко добри новини. Точно, след като стана ясно, че младият защитник Роналд Араухо ще отсъства за около месец поради травма на крака, медицинския екип на клуба даде зелена светлина за завръщането на Самюел Умтити.

Французинът не е играл от 3 юли, когато беше решено, че терапията със стволови клетки може да помогне за възстановяването на коляното му. Почти четири месеца по-късно Умтити, който даде и положителен тест за коронавирус по време на възстановяването си, взе участие в част от вчерашната тренировка на тима. Все още обаче е твърде рано да се каже кога вероятно отново ще е готов да започне официален двубой, но хубавото е, че поне е близо да го направи. Според информациите французинът може да бъде готов за дербито с Атлетико Мадрид на 21 ноември.

Също така се очаква вратарят Марк-Андре Тер Стеген да се завърне между гредите много преди Умтити, потенциално след около седмица. Вратарят липсваше в продължение на два месеца и половина заради операцията на коляното му. Резервният вратар Нето обаче показа няколко добри мача в негово отсъствие.

Тер Стеген сподели добрите новини в социалните мрежи.