Краткосрочните задължения на Барселона възлизат на 730 милиона евро, като почти 200 000 000 са спрямо футболни клубове, сочи годишният финансов отчет на испанския футболен клуб, цитиран от вестник АС. Както вече стана ясно, заради общата стойност, която възлиза на над милиард, грандът е застрашен от банкрут.

Сред основните кредитори на клуба с 266 милиона евро са две банки и други финансови институции, които трябва да получат парите си до юни. Сред въпросните краткосрочни дългове са и 197 милиона евро към други клубове заради трансфери, сред които 40 милиона на Ливърпул за Филипе Коутиньо.

Според каталунския вестник "Ел Периодико", от "Камп Ноу" се опитват да вземат нов заем на стойност 100 милиона и ще разпродават играчи, за да се покрият най-спешните задължения.

През миналия октомври от ръководството прогнозираха загуби от 97 милиона евро за сезон 2019/2020 и финансовата справка доказа, че оборотът е паднал с 14 %.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.