Ново лице се забелязва в тренировките на Барселона в последните няколко дни. Става дума за 19-годишния централен бранител Хуан Брандарис Мовия - Чуми (галено прозвище, измислено от баща му), който запълва празнината от отсъствието на контузените Самюел Умтити и Томас Вермален, подготвяйки се с първия отбор.

Още с първите си докосвания по топката в Испания провъзгласиха младежа от галисийския град А Ларача за достоен първи избор на Валверде в сърцето на защитата. Играчът е надарен с отлична физика (1, 86 м) за своята възраст, умело заставане, визия за развитието на играта и добро изнасяне. 

Чуми се слави със своята поливалентност, като може да играе както в средата на защитната линия, така на един от бековете. Момче със здрава дисциплина, работещо без много шум около себе си.

Той играе за юношеския отбор на Барса до 19 год., като е привлечен в академията "Ла Масия" от Депортиво Ла Коруня. "Когато ме потърсиха от Барселона, помислих, че това шега", казва Чуми преди трансфера си от Ла Коруня. Но за негова радост не е.

Той пристигна в Каталуня на 15 години и бързо се превръща в основна част от юношеските гарнитури на "блаугранас". През миналия сезон бранителят подписа за 2 години с Барса, с опция за удължаване за още една, а клаузата му за откупуване е в размер на 100 млн. евро.

Защитникът бе несменяем титуляр по време на мачовете на каталунците в младежката Шампионска лига, където игра във всички двубои, освен в 1/2-финалите срещу Манчестър Сити поради травма.

В последните месеци Валверде викаше много момчета от школата да тренират с първия тим - Рики Пуч, Жуан Миранда и Алекс Коядо. Барселона често е критикуван, че след ерата "Гуардиола" шансовете за кадрите на клуба са намалени драстично.

Въпрос на време е да видим дали Чуми ще получи първата си повиквателна за групата и дали ще може да запише първи минути, в които да прояви своите качества.