Ненормални! Реал и Барса са извън обичайното и това се знае, но това, което сториха в неделя вечер, надхвърля очакванията с много за нормален мач.

Така че „ненормални“, но в положителния смисъл, с цялата симпатия, която можем да приложим към случилото се на „Бернабеу“.

Такъв мач реално няма как да видим на друго място. Пълна газ, изключителна наслада за зрителите. Подчертавам – за зрителите!

Защото този непрекъснат двустранен трафик може да накара примерно специалист като Масимилиано Алегри да му побелее косата. Не, такова поведение няма как да е възможно, вероятно си мисли треньорът на Юве. Толкова риск, толкова много пространства...

Но да оставим на мира Ювентус, „Старата госпожа“ показа на Барса за какво става дума, възможно е да стигне до мач и с другия замесен в снощното Ел Класико – Реал.

А „Белия балет“ и каталунците направиха невероятно зрелище, с изключителна драма, пет гола за 2:3 и страшно много пропуски. Или може би по-добре е да кажем – със страшно много изключителни изяви на двамата вратари.

Към Тер Стеген бяха отправени 14 точни удара, той пропусна само два, а останалите спаси. Към Кейлор Навас полетяха 9 топки, три влетяха зад гърба му, но при останалите бе блестящ.

Нямаше какво друго да направят вратарите, които заслужиха напълно цифрата 1, която обикновено се мъдри на гърбовете на фланелките им. Те бяха фантастични.

А съотборниците им бяха заложили всичко на една карта – атаката. Пропускливи халфови линии, рехави защити. Напред и само напред! Общият брой на ударите бе 22:16 в полза на домакините.

Реал, останал с 10 души, първо изравни, а сетне тръгна да печели мача в 92-ата минута. Лудост! Хиксът беше достатъчен за мадридчани, а те решиха да нападат и бяха наказани от контрата на Барса.

МЕСИя! "Бернабеу" в тишина

И да - от Меси. Твърде късно дори идва ред на Меси в този текст. Защото Меси вкара 500-ия си гол за каталунците в 92-ата минута и донесе с второто си попадение победата с 3:2 за Барселона. Единствен, неповторим и велик.

И както възкликнаха после коментаторите в Испания: „Има първенство!“

Двата тима са с по 75 точки на върха. Барса има предимство заради преките двубои, но Реал има мач по-малко.

Кой кого в Ла Лига?

Програмата на Реал и Барса в битката за титлата в Испания