Халфът на Барселона Френки Де Йонг направи сравнение между сегашния треньор на тима Кике Сетиен и Ернесто Валверде. Нидерландецът посочи и какви са целите му с каталунците.

„Искам да спечеля всички трофеи с Барселона, но ако трябва да избирам един, бих казал Шампионската лига. Въпреки, че желанието ми е да държа в ръцете си титлата и Купата на Краля. Финал между Барселона и Аякс щеше да бъде по-хубав в Шампионската лига. Искам ми се тази година да съм там“, казва Де Йонг.

„Сетиен не говори нещо по-конкретно с мен. Идеята, която има е, същата като тази на Валверде, защото това е стила на Барселона. Игра с притежание на топката. Единственото нещо, което се променя са малките детайли, но намерението му е да държим топката“, добавя още нидерландецът.

„Изглежда, че се адаптирах лесно и съм щастлив, но знам, че мога да съм още по-добър. Също така вярвам, че има още да се развиваме и ще бъдем по-добри през остатъка на сезона“, заяви Де Йонг.

„Изглежда сякаш съм израснал тук, защото философията на Аякс е същата като на Барселона. Ключът към всичко е да се забавлявате, да правите това, което ви харесва, но да се опитвате да работите по-усилено. Меси, Бускетс, Иниест, Шави...Усещането на „Камп Ноу“, това беше моята мечта“, допълва още халфът на каталунците.