Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг заяви, че е готов да умре, за да може да тренира с Лионел Меси.

„Умирам да видя Меси по време на тренировка. Мисля, че просто ще му подам топката, хахаха!“

„Няма да променя нищо в себе си. Не ме интересува дали ще бъда в центъра на вниманието в Барселона. Любопитен съм да знам как ще се адапитрам там и съм нетърпелив да се уча от най-добрите футболисти около мен“, добави той пред микрофоните на "Fox Sports".

„Номерът на фланелката ми в Барселона, с който ще играя все още не е потвърден, но името ще бъде просто – Де Йонг“, продължи халфът.

„Колко ще печеля в Барселона? (Смее се) Това не е нещо, което ще обсъждам. Щастлив съм от това, което правя сега и това, което ще правя в Барселона. Парите не е задължително да купуват щастие“, допълни футболистът.

„Не мога да обещая, че един ден ще се върна в Аякс. Никой не знае какво му подготвя бъдещето. Едно нещо, което мога да кажа е, че обичам Аякс. Мисля, че е фантастичен клуб. Определено не изключвам възможността един ден да се върна тук.“

„Честно казано, не знам какво ще направи Де Лихт. Това е негово решение. Нямам нищо против, ако той се присъедини към Барселона. Би било добре да бъдем заедно. Ще бъде добре и за Барселона, ако подпише с добър играч като него, който ще може да използва в следващите няколко години“, каза още Френки де Йонг.