Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг е самокритичен и е убеден, че добрите резултати идват след усърдна работа.

Холанедцът беше критикуван за първите си двубои за "блаугранас", като редица специалисти смятат, че той е далеч от нивото, което показа с екипа на Аякс през миналия сезон. Младокът обаче не смята да обвинява външни фактори, а вместо това поема цялата вина лично върху себе си. 

“В Аякс и в националния отбор играя като халф в средата, но е различно, защото там играем с двама опорни. Срещу Бетис и Осасуна играх като вътрешен полузащитник. Ако съм играл зле, не е заради позицията ми на терена, вината е моя. Хората започват да дискутират относно моята позиция”, сподели холандецът в интервю за El Periodico.

“Става въпрос просто за позиция на терена. Следващите срещи ще се справя по-добре. Трябва да се адаптирам. Говорихме си с Валверде относно футболни въпроси, гледахме видеа… Треньорът не е нужно да ме пита на коя позиция предпочитам да играя. Той е треньор, той решава”, каза още Де Йонг.