Усман Дембеле на 99% си тръгва от Барселона. Крилото на каталунците няма да приеме офертата на клуба за нов договор. По информация на журналиста от Cadena SER Санти Овале фрнацузинът и хората от обкръжението му са категорични в позицията си. 

В публичните си изяви Дембеле твърди, че иска да остане на “Камп Ноу” и бъдещето му не е решено, но в действителност той не е доволен от актуалното прдложение на Барса, а ръководството на “блаугранас” няма никакво намерение да променя параметрите в офертата си. Това означава, че двете страни няма как да сближат позициите си и на 30 юни Дембеле ще стане свободен агент. 

Хави Мигеля от “АС” написа, че старши треньорът Шави Ернандес вече три седмици планира подготовката на отбора за новия сезон без френския национал. Именно бившият халф най-много настояваше за оставането на Дембеле, но по всички личи, че това няма да се случи. 

Най-вероятно е 25-годишният фланови футболист да продължи кариерата си в Англия. Сериозен интерес към него има от Челси и бившия треньор на Дембеле в Борусия (Дортмунд) Томас Тухел.