Барселона го очаква натоварено трансферно лято, но някои неща около състава за новия сезон вече започват да се изясняват. Каталунците вече са наясно с какви футболисти ще разчитат на някои от офанзивните си позиции, пише Sport.

От това лято крилото Ез Абде ще бъде част от първия отбор. Той ще получи и номер, като така ще се сложи край на сагата около него. Мароканецът беше желан от няколко клуб под наем и с перманентен трансфер, но остава на „Камп Ноу”.

Това до голяма степен означава, че Усман Дембеле ще продължи кариерата си в друг клуб. Френският национал е с изтичащ договор, който на този етап не е подновил и едва ли ще го направи, освен ако не приеме намаление на заплатата си, добавя изданието.

Барселона няма да откупи Адама Траоре, който ще се завърне в Уулвърхемптън. Така Ез Абде ще бъде едно от крилата на отбора. Освен него на „Камп Ноу” искат да се подсилят с бразилеца Рафиня от Лийдс.

Абде получи шансове от Роналд Куман през миналия сезон и се представи на висота. След трансферите на клуба през януари той беше върнат във втория отбор, където продължи да играе силно.

„Блаугранас” смятаха да дадат под наем младия мароканец, ако Дембеле реши да остане и Рафиня бъде привлечен. Така Ез щеше да има много малко шансове за изява. Освен ако не стана изненадващ обрат в ситуацията с французина, от новия сезон Абде ще бъде част от първия отбор на Барселона.