Ясно е вече провинението на един от най-скъпите играчи в историята на Барселона Усман Дембеле, който закъсня миналата седмица за тренировка и впоследствие беше наказан от клуба. Първоначално той твърдеше, че е имал стомашен проблем и затова не се е явил навреме за заниманието. 

Вестник "Ас" обаче разкри каква е истината. Всъщност, младият французин поканил куп свои приятели предната вечер на гости и цял нощ играли видеоигри. Играчът си легнал на зазоряване и се успал за тренировката. 

Тя била насрочена за 11:00 часа, а той бил събуден от делегата на клуба Карлес Навал в 11:30, който се притеснил за отсъствието му. В този момент набързо Дембеле скалъпил лъжата, че всъщност е прекарал цялата сутрин в тоалетната. 

Вечерта клубът пратил лекар да прецени здравословното му състояние и дали ще му е нужно по-специално лечение. Играчът обаче го посрещнал свеж и усмихнат, като твърдял, че проблемът е вече зад гърба му. Точно това усъмнило ръководството, което в крайна сметка стигнало до дъното на историята. 

Проблемът при играча, който беше купен за 105 млн. евро от Борусия Дортмунд е, че това не му е първо подобно провинение и затова клубното ръководство е било строго към него и той е с жълт картон за поведението си.