Усман Дембеле по всичко изглежда, че е готов да преосмисли своето поведение след последните скандали свързани с него. Френският футболист отново наруши дисциплината през миналата седмица, когато в неделя закъсня с два часа за тренировката на отбора. Това не само му донесе поредните главоболия в публичното пространство и с медиите, но и много солена глоба в размер на 200 хиляди евро.

По всичко изглежда, че случилото се е накарало Дембеле да преосмисли своето поведение.

Толкова много, че в понеделник преди тренировката на тима преди срещата от Шампионска лига срещу Тотнъм, Дембеле реши да говори пред съотборниците си в съблекалнята и да поиска публично опрощение от всички тях.

Френският футболист е събрал всичките играчи преди заниманието и им се е извинил, като е обещал, че подобно нещо от негова страна няма да се случи повече, съобщава „Sport“.

Речта на Дембеле е била кратка, но много уважителна, а съотборниците са му благодарили за решението да се обърне по този начин към тях.

Усман Дембеле започна като титуляр срещу Тотнъм и вкара страхотен гол още в 7-та минута при равенството 1:1 на „Камп Ноу“.

Французинът продължава да има пълната подкрепа на старши треньора Ернесто Валверде, който вярва, че Дембеле е изключителен футболист, който има нужда само от подкрепа, за да разбере, че трябва да се отнася с по-голям професионализъм към задълженията си на терена и извън него. Треньорът и шефовете на клуба решиха да заложат на пътя на диалога, за да обърнат ситуацията.

Валверде се шегува за Дембеле: Нищо не се знае, утре имаме тренировка

В Барселона били наясно с проблемите на Дембеле

Барселона наложи много солена глоба на “поспаланкото“

Барселона търси решение на проблема с Дембеле

Барса с ултиматум към Дембеле

Валверде се застъпил за Дембеле и не го глобил

Дембеле измислил стомашния вирус, издънил се с видеоигри​

Валверде защити Дембеле: И аз съм закъснявал!

Ривалдо: Ситуацията с Дембеле е притеснителна