Лионел Меси е на върха на световния футбол и много деца биха искали един ден да са като него. Това обаче, не е розов път към върха. Аржентинският футболист преминава през изключително тежки етапи в своя живот, докато стигне до мястото, на което се намира в момента.

Най-трудният етап определено е, когато той все още е малко дете и пристига в Барселона. Той е придружаван от неговото семейство и с течение на времето трябва да вземе решение дали ще остане в Барселона или ще напусне. Въпреки трудностите, които изпитва, Лео не се колебае нито за миг.

„Моите братя са по-големи от мен. Те искаха аз да се върна при тях в Аржентина“, разказа Меси в интервю за „América TV“.

„Сестра ми е по-малка и родителите ми взеха решение, че заедно с майка ми те трябва да се приберат в Аржентина, аз останах с баща ми“, добави звездата на Барселона.

„Баща ми ме попита какво е моето решение. Аз не се поколебах нито за един миг. Казах му, че искам да остана. Бях убеден в това, което видях, че тази възможност, която се открива пред мен е реална и не е за изпускане“, продължи той.

Така Лионел Меси взима решение да остане в Барселона, а останалата част от историята вече е позната на всички.

Меси: Преди играех за себе си, сега го правя за отбора

Връзката между клуба и най-добрия футболист в света продължава вече повече от 13 години. Меси е по-зрял, знаейки как да оцени това, което изпитва с Барселона.

Лео Меси казва "сбогом" на Аржентина при провал на Мондиала