Денис Суарес ще напусне Барселона през януари, твърди испанският "Marca”. Решението е взето от няколко месеца. Футболистът иска да смени обстановката, така че да получава повече минути игра. Нещо, което на „Камп Ноу“ в този момент няма как да стане.

24-годишният играч е уведомил клуба за своето желание да напусне още през зимния трансферен прозорец. В момента два отбора напират за подписа на играча – английските Челси и Арсенал. В последните дни дори е имало контакт между агентите на Суарес и двата лондонски клуба.

Самото желание на играча е да се завърне във Висшата лига заради доброто заплащане и мащабната сцена за изява в шампионата.

Той е юноша на Селта, но през 2011 г. започва двугодишен престой в академията на Манчестър Сити. Халфът обаче така и не записва участие за първия тим на „гражданите“.

Настоящият договор на Суарес с Барселона е до лятото на 2020 г. Каталунците са готови да се разделят с халфа за сума между 10 и 15 млн. евро. В момента обаче няма конкретна оферта.

Челси и Арсенал не са единствените клубове, проявяващи афинитет към Суарес. Валенсия също може да се включи в борбата за подписа на талантливия полузащитник, тъй като треньорът Марселино Гарсиа Торал харесва много Денис.

Италианският Милан е друга опция за подписа на играча.