Ръководството на Барселона е сериозно разтревожено за психическото състояние на новото си попълнение Малком. Източници близки до клуба докладват, че закупеният от Бордо бразилец показва всички признаци на депресия.

„Мундо Депортиво” за пореден път подчерта отсъствието на играча от състава за снощната трудна победа 3:2 над Райо Валекано в Ла Лига. Именно липсата на шансове пред 21-годишния играч му нанасят сериозна душевна травма.

Вече се знае, че младият футболист е имал разговор с клубната управа и е заявил, че ако игровите му минути не се увеличат в близко бъдеще, то той ще настоява да бъде продаден още през януари. Както е известно, Малком почти беше договорил преминаването си в Рома през лятото, когато Барселона се намеси и надцака офертата на римляните (36 милиона евро) със своята (41 милиона евро). Впоследствие обаче наставникът на „блаугранас” Ернесто Валверде доста ясно заяви, че той не е желаел привличането на Малком.

Дотук през кампанията Малком е изиграл точно 25 игрови минути в Ла Лига, разпределени в 2 участия – при победата 1:0 над Валядолид на 25 август и загубата 1:2 от Леганес на 26 септември.