Барселона успя да изтръгне героична победа далеч от дома срещу Осасуна с 2:1 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Давид Гарсия успя да открие още в 7-а минута. Роберт Левандовски си изкара много глупав червен картон в 30-а минута. Педри, все пак, успя да изравни за гостите в 48-а минута, а Рафиня отбеляза победното попадение, след като неговия тим беше с 10 на терена в продължение на над 60 минути. 

24 снимки

Домакините започнаха вихрено мача. В 6-а минута чрез добра преса играчите на Осасуна откраднаха топката в близост до вратата на Барса, но ударите бяха блокирани в ъглов удар.

Броени секунди по-късно резултатът беше открит след недоразумение в защитата на каталунците при ъглов удар. От суматохата се възползва Давид Гарсия, който вкара за 1:0. 

В 16-а минута набезите на домакините продължиха, като Чими Авия навлезе в наказателното поле, но от малък ъгъл не улучи целта. В 23-а минута Балде отговори с далечен удар, но доста неточен. 

Две минути по-късно Левандовски тества рефлексите Фернандес за пръв път в мача, но стражът спаси. 

След половин час игра обаче чутовна глупост на Левандовски задълбочи мъките на момчетата на Шави Ернандес. Стрелецът удари с лакът съперник при въздушно единоборство, а главният съдия не се поколеба да покаже директен червен картон. 

Три минути преди края на мача Феран Торес вкара, но попадението беше отменено заради засада. 

Изненадващо, в първите минути на втората част Барселона излезе с много агресия и успя да изравни. Авторът на попадението беше Педри, като домакините сякаш не очакваха подобен отговор от съперника. 

След известно затишие в 69-ата минута Чими Авила опита да изненада Тер Стеген със страхотен шут от около 25 метра на левия тъч, но вратарят на гостите направи блестящо спасяване.

В 74-тата минута Усман Дембеле направи хубав пробив на скорост, но завършващият му удар не се получи и премина над вратата. 

Както двубоят изглежда, че ще завърши наравно, гостите намериха сили дори заа пълен обрат, след като Рафиня се отскубна зад отбраната на Осасуна и вкара за 2:1, което се оказа и крайният резултат. 

Осасуна - Барселона 1:2

Ето и съставите на двата тима:

ОсасунаФернандес, Видал, У. Гарсия, Д. Гарсия, Крус, Торо, Монкайола, Гомес, Аймар, Авийя, Р. Гарсия;

Барселона: Тер Стеген, Алба, Балде, Кристенсен, Алонсо, Бускетс, Педри, Де Йонг, Торес, Дембеле, Левандовски;