Футболистът на Евертън Жерар Деулофеу очаква обаждане от новия старши треньор на Барселона Ернесто Валверде, с когото да обсъди своето бъдеще.

Валверде се очаква да има последната дума относно завръщането на Деулофеу на „Камп Ноу“.

Барселона може да си върне своя юноша от Евертън срещу сумата от 12 милиона евро.

Деулофеу при всички положения иска да проведе разговор с Валверде преди да вземе решение къде ще продължи кариерата си през следващия сезон.

Футболистът има последната дума относно евентуалното негово завръщане в Барселона, тъй като може да откаже, ако няма гаранции, че ще бъде неизменна част от състава на новия старши треньор на отбора.

Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес е провел вече няколко разговора с Деулофеу и неговия антураж, но футболистът иска лично да разговаря с новия треньор на каталунците, което се очаква да стане най-вероятно през следващата седмица.

Барселона ще обяви името на новия си старши треньор в понеделник (29 май).

Деулофеу напуска Милан, но и Евертън остава с празни ръце

Една от целите на Деулофеу е да попадне сред избраниците на Жулен Лопетеги за Световното първенство в Русия, което е през следващата година.

През последните месеци Деулофеу игра под наем в Милан, но към момента е ясно, че няма да остане при „росонерите“. Той записа 17 мача с екипа на италианския гранд, в които вкара 4 гола и помогна на отбора да се завърне в европейските клубни турнири след тригодишна пауза.