Добри новини зарадваха Барселона, след като новото попълнение на тима Филипе Коутиньо се включи наравно със съотборниците си в последната тренировка на състава преди гостуването на Бетис от 20-ия кръг на Ла Лига.

Коутиньо живее до Суарес и Меси

Бразилецът, който премина на „Камп Ноу“ от Ливърпул, се включи от началото до края в заниманието на Ернесто Валверде.

С групата се готвеше и Паулиньо, който по-рано имаше оплаквания. Пръст на крака му бе сцепен и това му създаваше дискомфорт. На терена бяха и Пако Аласер и Самуел Умтити, които все още нямат лекарско разрешение за завръщане в игра.

„Не можем да кажем точна дата за дебюта на Коутиньо, когато става дума за контузия.  Не бива да се поемат излишни рискове, защото така може да се сгреши. Той има лек мускулен проблем.  Мисля, че скоро ще е готов, но   не мога да се ангажирам с прогноза“, каза наставникът на Барселона Ернесто Валверде във връзка с Коутиньо, който все още не е изиграл първия си мач с екипа на „блаугранас“.

Преди началото на последното занимание играчите аплодираха Жорди Алба, който стана татко, както и Жерар Пике и Серхи Роберто, които подновиха договорите си.

Коутиньо дебютира за Барса в края на месеца

Барселона гостува на Бетис в неделя, 21 януари, от 21.45 часа. Преди двубоя каталунците са лидер в класирането с 51 точки. Бетис е девети с 29.