Барселона ще променя голяма част от отбора през лятото. Шави Ернандес има желание да бъдат привлечени нови попълнения, като няма да разчита на някои от играчите, които в момента са в тима. Други пък ще си тръгнат, за да се съберат пари за лятната селекция. Каталунците са готови да продадат девет играчи, твърди "Марка".

Сред играчите, с които Барса е склонен да се раздели, са нидерландските национали Френки де Йонг и Мемфис Депай. Ще се приемат оферти още за Нето, Клеман Ленгле, Сержиньо Дест, Оскар Мингеса, Самуел Юмтити, Риги Пуиг и Мартин Брайтуайт. Люк де Йонг и Адама Траоре бяха привлечени под наем и може да не останат на "Камп Ноу". Наемите на Филипе Коутиньо, Тринкао и Миралем Пянич пък приключват и те ще се върнат, ако не бъде постигната договорка за техен трансфер.

Клубът вече е поставил цена на Френки Де Йонг, която е около 65 милиона евро, въпреки че халфът игра в 42 мача този сезон и се представи на ниво във втората част от сезона. Интерес към Де Йонг има от страна на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Тотнъм и Наполи пък следят ситуацията около Депай.

Според испанските медии Барса вече има предварителни договори с халфа на Милан Франк Кесие и защитника на Челси Андреас Кристенес, като двата ще пристигнат като свободни агенти.

Клубът има интерес още към Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо от Челси, халфа на Лийдс Рафиня и нападателя на Байерн Роберт Левандовски. Според "Мундо Депортиво" каталунците ще опитат да привлекат и Бернардо Силва от Манчестър Сити. Подобен трансфер обаче би бил възможен, ако играчът пожелае да си тръгне. Португалецът бе напът да напусне "Етихад" миналото лято, но остана и направи силен сезон.