Барселона ще се раздели поне с двама централни защитници през лятото, съобщава каталунското издание Diario Sport.

Ако продажбата на част от акциите на Barça Studios се провали, Барселона ще бъде в много трудна позиция по отношение на планирането на летни трансфери.

Целите на Барса за лятото са да задържи Жоао Кансело или да подпише с друг високопоставен ляв бек, както и да закупи полузащитник от най-високо ниво и крило. За да ги изпълни, клубът ще трябва да продава играчи. Деко знае, че повечето от играчите в настоящия състав не искат да напускат, но Барса ще трябва да предприеме такава стъпка, тъй като няма други възможности.

Спортното ръководство на Барса смята, че на позицията централен защитник в отбора има твърде много, така че в името на входящите трансфери клубът е готов да се раздели с поне двама играчи на тази позиция, пише Diario Sport.

Клубът е решен да задържи Роналд Араухо и Пау Кубарси - договорите им ще бъдат продължени, за да стане ясно, че разчитат на тях в бъдеще. Андреас Кристенсен, Жул Кунде, Иниго Мартинес, както и Ерик Гарсия, Клемент Ленглет и Шади Риад, които ще се върнат от наем, може да напуснат тима. Последният обаче може да бъде върнат от Барселона, тъй като прави много добър сезон в Бетис. Деко вярва, че Риад е достатъчно силен, за да се бори за титулярно място в Барса.

Няма да е лесно да бъдат убедени изброените играчи да напуснат. Кристенсен вече даде да се разбере, че дори не смята да слуша оферти от други клубове. Кунде също иска да остане, въпреки че би предпочел да играе на домакинската си позиция, а не на десния фланг. Иниго възнамерява да изработи договора си с Барса докрай. Лангле трябва да бъде продаден във всеки случай, тъй като заплатата му е твърде висока.

Отбелязва се, че интерес към Кунде проявяват Манчестър Юнайтед и Челси. Кристенсен също ще има много предложения.

Планирането на входните трансфери ще зависи от това колко Барса успее да спечели от продажби.