Представянето на Луис Суарес в Ла Лига и в Шампионска лига е като денят и нощта. Уругвайският футболист продължава да изпитва проблеми при отбелязването на голове в най-големия европейски турнир. Срещу Интер на „Сан Сиро“ той не успя да се разпише в пореден мач.

Суарес е водещият голмайстор в Примера дивисион в момента, но вече три години няма отбелязано попадение в мач от Шампионска лига.

Той отправи много удари по посока на вратата на Самир Ханданович във вечерта в Милано, но така и не успя да порази целта.

Нападателят се опита с всички средства, но остана без наградата на гола. Топката не пожела да влезе.

Обратното се случва в Примера дивисион, където Суарес се пробужда през този сезон и е водещ реализатор в първенството с 9 гола. Травмата на Меси даде възможност на уругваеца да вземе нещата под свой контрол в Барселона и отговори на предизвикателството.

Суарес вкара хеттрик в Ел Класико и отбеляза два гола при обрата с 3:2 срещу Райо Валекано, което го прави в момента най-добрия голмайстор на испанското първенство.

Срещу Интер – Суарес направи девет опита да порази целта и пропусна, което го изравни като негативно постижение с Роналдиньо от финала на Шампионската лига в Париж, когато бразилецът не успя да порази целта в девет случая срещу Арсенал.

Положението с Луис Суарес изглежда още по-сериозно, ако вземем предвид това, че той вече три години не е успял да вкара гол в Шампионска лига в мачове извън „Камп Ноу“. Последният път, когато той се разписа бе през септември 2015 година при визитата на Рома.

Любопитна подробност е, че нападателят, който все още не е вкарал гол в тазгодишното издание на Шампионска лига, отбеляза последния си гол в турнира отново в мач срещу Рома, но на „Камп Ноу“.

Това са двете страни на един играч, който живее на максимума в Ла Лига и не успява да вкара в Шампионска лига.