Старши треьнорът на Барселона Луис Енрике коментира  предстоящото дерби с Еспаньол утре. 46-годишният специалист заяви, че всеки един мач до края на сезона е от ключово значение за тима.

“Самият факт, че е дерби, говори за това колко специален е този мач. Извън класирането и головете, това ще е сблъсък с много голям заряд”, каза испанският наставник.

“Към този момент всеки един мач е ключов. На “Бернабеу” беше по-специално, защото беше директен сблъсък за първото място, но след това и този в сряда, и предстоящите мачове са със статут на дерби.”

Иниеста не тренира, под въпрос за дербито с Еспаньол

Енрике коментира и състоянието на капитана на каталунците Андрес Иниеста, който има проблем в десния адуктор и пропусна днешната тренировка.

“Той получи дискомфорт в адуктора. Ще видим как ще се чувства утре и ще решим дали ще играе”, допълни бившият наставник на Рома.

Барселона гостува на Еспаньол в събота (29 април) от 21:45 часа в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Каталунците са лидер в класирането със 78 точки. Толкова има и Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко.