Когато говорим за приза "най-добър футболист в света", логично ни изникват тези две имена – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Но какво се случва във вечната конкурентна статистика след сезон 2016/17.

В неделя нападателят на Реал Мадрид си осигури втора титла в кариерата си в Ла Лига, но по този показател е доста далеч от Лео, който има цели 8 подобни трофея. Въпреки това на клубно ниво Роналдо има цели три трофея с Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

http://Реал е новият шампион, "бяла лавина" заля "Ла Росаледа"

Пред португалеца стои и възможоността за още един трофей този сезон – от Шампионската лига. Реал има шанс да се окичи с рекордната 12-а титла от най-престижния клубен турнир във втора поредна година, ако разбира се, успее да отстрани италианския гранд Ювентус във финала на 3 юни.

Аржентинският нападател пък вече вдигна трофея от Суперкупата на Испания, а може да спечели и Купата на Краля, ако “блаугранас” се справят с Алавес на финала в събота.

Към момента Роналдо има общо 23 трофея на сметката си срещу 31 за Меси.

Меси отново е стрелец №1 на Европа

Що се отнася до головете, аржентинецът е тоталният лидер за сезона, след като успя да вкара 53 гола във всички турнири с каталунската фланелка и се осигури “Златната обувка” и трофея “Пичичи” с 37 попадения в Ла Лига.

Португалската звезда започна сезона с лек спад в голова форма, но след това успя да се завърне с гръм и трясък, за да го завърши с 40 в 45 мача на “белите” и с 25 гола в първенството.

Меси е успял да реализира два хеттрика през сезона, но в цели 14 пъти се е разписвал по два пъти на мач. В едва 5 пъти Роналдо е успял да запише и втори гол в мачовете, в които вече се е разписъл веднъж, но пък има с един хеттрик повече от нападателя на каталунците.

С националните си отбори и двамата футболисти са лидери по отношение на головете. Европейският шампион обаче има 71 попадения, докато аржентинецът има едва 58.