Феновете на Бетис изразиха своето възхищение пред таланта на голямата звезда на Барселона Лионел Меси по време на шампионатната битка между двата състава, която каталунците спечелиха с 4:1. Хеттрик реализира именно аржентинецът, чието име бе скандирано от запалянковците на съперника.

След двубоя самият петкратен носител на „Златната топка“ призна, че до момента не е изживявал подобна емоция.

„Много съм благодарен, не ми се беше случвало. Тук винаги ни посрещат добре, въпреки че сме съперници“, започна Меси по повод джентълменското поведение на противниковите привърженици.

„Победата е много важна. Головете са значими, защото ни позволиха да спечелим трите точки. Беше добра възможност, от която се възползвахме, след резултата на Атлетико Мадрид (бел. ред. -„дюшекчиите, които са зад Барселона в класирането, допуснаха загуба от Атлетик Билбао)“, каза Меси.

Бетис срещу Барселона

източник: Gulliver/Getty Images

„Бетис е от отборите, които умеят да държат добре топката. Но ние не пострадахме в нито един момент. Бяхме много организирани. Валверде „прочете“ много добре мача. Тактически направихме перфектен двубой. Понякога трябва да се нагодиш по съперника. Трябва да си подготвен за всичко“, допълни голмайсторът.

„Дали ще спечелим Ла Лига зависи от нас. Няма нищо предначертано. Лоши неща са се виждали. Остават още мачове и точки, и трябва да ги спечелим“, допълни аржентинецът, цитиран от испанските медии.