Барселона вече не е сред кандидатите за подписа на Дейвид Алаба, твърди Sport.es. Каталунците смятат, че заплатата, за която настоява австрийският национал, е твърде висока.От "Камп Ноу" са готови да подновят преговорите само в случай, че Алаба отстъпи от финансовите си изисквания. 

Както е известно, 28-годишният бранител ще стане свободен агент през лятото, когато изтича договорът му с Байерн (Мюнхен). Двете страни не се споразумяха за нов контракт и Алаба ще напусне "Алианц Арена". Неговото желание е да продължи кариерата си в Испания и очакванията са да подпише с Реал Мадрид. 

Смята се, че универсалният футболист вече се е разбрал с кралския клуб за договор до 2025 година със заплата от 12 млн. евро на сезон. Освен това, Алаба, баща му и мениджърът Пини Захави ще получат бонус от 20 млн. при подписването на контракта. От Барса не са склонни да извадят подобна сума. 

Алаба е юноша на Байерн и цялата му кариера до момента е свързана с баварския гранд, с изключение на един сезон под наем в Хофенхайм. Австриецът има общо 26 трофея с клуба от Мюнхен.