Треньорът на Барселона - Ханзи Флик, не скри задоволството си от победата и играта на своя тим след победата с 2:1 над  Атлетик Билбао в среща от втория кръг на Ла Лига. Той подчерта влиянието на Педри върху представянето на отбора, както и отличната форма на Левандовски, който вкара втория гол.
 
"Високата преса от второто полувреме е пример за това, от което имаме нужда. Имаме страхотна скамейка с добра атмосфера. Наслаждавам се да тренирам с играчите. Стартирахме шампионата с 6 точки, което не е лесно. Имаме още два мача следващата седмица. Трябва да видим футболистите как ще се чувстват утре. Може би ще направим ротация.
 
Много съм щастлив за Левандовски, защото той тренира добре. Пресираше високо и това е добре за нашия начин на игра. Познавам Левандовски, аз вече съм работил с него. Той е в своите сто процента.
 
Рафиня може да играе на всяка позиция в атака, страхотно е да имаме футболист като него. Педри ни донесе страст и спокойстивие, което е страхотна комбинация. Той дава друг ритъм на играта ни. Няма значение колко е възрастен Марк Бернал, беше много важно да го имаме като пивот тази вечер", заяви Флик.
 
Германският специалист коментира и невъзможността да използва новото попълнение Дани Олмо. 
 
"Винаги съм много позитивен и затова казах на играчите, че ако не можем да променим нещо, трябва да го приемем. Иска ми се  Дани Олмо да е на разположение за четвъртък, но не съм сигурен”, обясни Флик.