Един от тримата кандидати за президент на Барселона - Тони Фрейша продължава своята кампания преди изборите в неделя, когато трябва да се реши кой ще оглави каталунците. Той ще се изправи срещу Жоан Лапорта и Виктор Фонт в битката за доверието на феновете, а в интервю за “Диарио” само три дни преди решителното гласуване отново се захвана с вечния съперник Реал Мадрид, който определи като облагодетелстван в последните години.

“Това, което хората си мислят, трябва да каже директно: Реал Мадрид е облагодетелстван, а Барселона е ощетяван в последните години. Уважавам Реал и Флорентино Перес, но нещата са такива, каквито са,” заяви Фрейша и след това се насочи към изказването на Лапорта, че Лионел Меси може да остане на “Камп Ноу” само ако той бъде избран за президент:

“Ако Лапорта наистина е казал такова нещо, то това е изказване от позицията на невежеството. Разбира се, ще седнем и ще разговаряме с Меси, за да може неговата прекрасна история с Барселона да продължи,” обясни кандидатът.

След това той си пожела равенство в дербито на Мадрид този уикенд между Реал и Атлетико, което ще е по време на изборите при каталунците.

“Барселона ще има добър президент, независимо кой ще бъде избран, феновете знаят как да гласуват. Отборът не е спрял да бъде глобален бранд, ние само ще допринесем към стила, който сме наложили, със свежи идеи,” обясни Фрейша.