Уругваецът Луис Суарес винаги е бил известен с полемичния си нрав и екстровертен характер. Една от благородните му черти на играча на Барселона обаче е огромната му любов и отдаденост на фубола.

Последната футболна авантюра на нападателя е създаването на спортен комплекс в южния уругвайски град Сиудад де ла Коста. 

„Комплекс Суарес“ отвори врати на 1 август и вече набира все по-голяма популярност сред местните. Съоражението трябва да помогне на децата да се влюбят в спорта, а и на семейства и приятелски групи да прекара приятно и полезно свободното си време.

Спортният комплекс може да се похвали с два закрити изкуствени терена – за футбол и хокей на трева. 

Игрищата са кръстени на треньора на Уругвай Оскар Табарес, както и на покойния физиотерапевт Уолтър Ферейра, който помага на Суарес да се възстанови от травма в коляното след Световното в Бразилия през 2014г. 

Също така комплексът включва ресторант, фитнес и други места за отдих и спорт. Всеки може да използва съораженията след предварителна онлайн резервация. 

Спортният комплекс не е единственото предприемаческо дело на уругвайския нападател. Той също така притежава собствен ресторант в Барселона, наречен „Чалито“, в който се предлага южноамериканска кухня.

Луис Суарес пристига в Европа едва на 19 години в тима на холандския Грьонинген, за да започне преследването на своята голяма мечта - да бъде професионален футбол. 

Една от любопитните истории около идването на играча в Европа е свързана с неговата голяма любов – Софи, която по-рано се мести със семейството си в град Барселона. Суарес си поставя за цел да стане професионален футболист в Европа, така че да може да се събере със своята любима.