Футболисите на Барселона стоят в основата на новия договор на старши треньора Ернесто Валверде, съобщава „Sport“.

Валверде поднови своя договор с Барселона и през следващия сезон ще продължи да води отбора. Това бе обявено от клуба в сутрешните часове на деня. Продължаването на договора на Валверде се дължи до голяма степен на подкрепата, която той има от съблекалнята на отбора.

Играчите на Барселона с Лионел Меси начело са възхитени от работата на Валверде. Треньорът е спечелил уважението не само на своите футболисти, но и на всички в клуба.

Като във всеки голям отбор, не е лесно да спечелиш своите играчи. Това е една от най-сложните задачи за всеки един треньор. Валверде е успял да го постигне. Най-ясният пример е Лионел Меси. Аржентинската звезда поддръжа много добри отношения с треньора.

Всички футболисти са доволни от примествеността на треньора, която той осъществи, след като смени Луис Енрике на поста.

Един от въпросите, които стоят за решаване пред Валверде без никакво съмнение е по-голямото интегриране на юноши от школата в първия състав. Наставникът е сериозно критикуван заради тази своя слабост към този момент. Той даде възможност за дебют на някои младоци като Чуми, Куенка, Миранда и Рики Пуч, но единственият, който успя да се внедри в първия състав е Карлес Аленя. Това несъмнено ще бъде една от задачите за подобряване на Валверде през следващия сезон.