Футболни фенове в Бангладеш бяха глобени за нарушаване на мерките за ограничаване на коронавируса в страната, защото са празнували 33-ия рожден ден на Лионел Меси, съобщиха местните медии.

Съдията Фероз Хусаин обяви, че е наложил глоба от по 100 така (1.17 долара) на всеки от 15-те човека, събрали се в ресторант в региона Чуаданга, намиращ се на около 170 километра западно от столицата Дхака.

"Намерихме ги да седят вътре в ресторанта и да чакат да настъпи рождения ден на Меси”, сподели Ферос Хосаин, който водеше взвод от войници, чиято задача е да гарантира, че хората следват здравните указания, за да се спре разпространението на вируса. Бангладеш е една от най-засегнатите страни в Югоизточна Азия. От началото на пандемията 126 606 човека са се инфектирали, а близо 1700 са починали.

Феновете, повечето от които са непълнолетни, получиха наказанието за неспазване на правилата за физическо дистанциране в затворена зона. Съдията обави, че собственикът на ресторанта е глобен с 6 000 такса (повече от 70 долара), тъй като мястото е било отворено след залез слънце, каквато е мярката в страната.

След премахването на националната блокада на 30-и май тази азиатска страна сега се опитва да ограничи заболяването с локални рестрикции, като се дава шанс на незасегнатите райони за по-нормален начин на живот.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.