Барселона бе на път да напише най-позорната си страница в турнира за Купата на Краля. Каталунците губеха с 0:1 до 72-ата минута при гостуването си на третодивизионния Ибиса, но успяха да се измъкнат с два гола на Антоан Гризман, единият дълбоко в добавеното време на мача за крайното 2:1.

Треньорът на "блаугранас" бе оставил извън групата Лионел Меси и Жерар Пике.

Каталунците веднага спечелиха контрола на топакта, но головите положения пред противниковата врата липсваха.

Така се стигна до деветата минута, когато домакините шокираха Барселона и откриха резултата. Точен беше Хавиер Перес, който се възползва от пас на Раи и изпреварвайки Пуч  реализира във вратата на Нето. Балеарският тим дори прати топката във вратата на гостите за втори път в 17-ата минута. Попадението обаче не беше зачетено заради нарушение в атака срещу Лангле.

Играта на каталунците не спореше в този период от мача и те изпитваха трудности да преодолеят съперника си. Барселона владееше топката в голям процент от времето, но до удар към вратата на Пареньо не се стигаше. Напротив опасностите бяха пред вратата пазена от Нето.

Окрилени от резултата футболистите на Ибиса упражняваха дълбока преса и нарушаваха играта на каталунците.

В 38-ата минута Ансу Фати загуби топката в близост до наказателното си поле. Раи овладя, финтира Френки Де Йонг и стреля в десния страничен стълб на Нето. Топката попадна в Родадо, който стреля, но стражът на гостите отрази решително изстрела избивайки в ъглов удар.

Това бе по-интересното през първата част, в която Барселона не отправи нито един точен удар във вратата пазена от Пареньо.

Ибиса стартира агресивно и второто полувреме. В първите минути Нето получи удар, за което играта бе спряна и дори Тер Щеген бе готов да влезе в игра.

В 62-ата минута каталунците отправиха първият си точен удар. Гризман изведе Ансу Фати в наказателното поле и 17-годишният футболист стреля, но право в ръцете на вратаря.

Постепенно „блаугранас“ пое инициативата и се притисна съперника си. Фати изостри една атака с центриране в наказателното поле, но там нямаше кой да засече топката в мрежата на Ибиса.

Треньорът на Барселона реагира и включи в игра опитните Жорди Алба и Артур. Това веднага подейства и в 72-ата минута равенството бе възстановено. Френки Де Йонг изведе Антоан Гризман в наказателното поле. Французинът не се забави и мигновено стреля, реализирайки за 1:1.

В 84-ата минута Фати бе решително блокиран от шпагат на бранител.

Главният съдия Пабло Гонсалес Фуертес реши да даде шест минути добавено време и от това се възползва Барселона.

Две минути преди да бъде даде край на двубоя и да се изиграят две продължения по 15 минути, каталунците реализираха втори гол. Жорди Алба подаде отлично към Антон Гризман, който се озова сам срещу Переньо и с удар в долния десен ъгъл донесе победата за Барселона.

Инфарктно, но „блаугранас“ се класираха на 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля.

 

СЪСТАВИТЕ:

ИБИСА: Пареньо, Лопес, Фуенте, Гомес, Грима, Матео, Нунес, Лара (77 - Сибо), Мартин (86 - Карбиа), Нашименто, Родадо (73 - Мендоса)

БАРСЕЛОНА: Нето, Роберто, Ленгле, Фрипо, Де Йонг, Семедо, Ракитич (81 - Видал), Пуч (71 - Артур), Фати, Перес (59 - Алба), Гризман