Преди три месеца футболистът на Барселона Жерар Пике и съпругата му Шакира станаха жертви на нагъл обир. Докато защитникът беше на Световното първенство, а певицата на турне, домът им в Оспиталет де Лобрегат беше тарашен от банда крадци. 

Те задигнаха ценности и вещи за няколкостотин хиляди евро. Звездното семейство веднага сигнализира полицията, а се оказа, че още много семейства са пострадали от същата банда в това предградие. Добрата новина е, че апашите вече са задържани и ще отговарят пред закона за постъпките си.

Арестувани са общо 15 души и са им повдигнати най-различни обвинения. Всички те са грузинци, а лидерът им е босът на грузинската мафия Гоча Майсурадзе. Известният като Гогита мафиот също е задържан, а останалите са на възраст между 26 и 61 години. 

Като доказателства са иззети 13 хил. евро в брой, два килограма златни накити, електроуреди, както и различни устройства, които се използват за влизане с взлом в къщи. Престъпната банда може да се окаже за много дълго време зад решетките.