След като вчера стана ясно, че Шави се е опитал да убеди Жерард Пике да напусне Барселона през това лято, на днешните си страници вестник “Спорт” информира, че и самият Жоан Лапорта се е опитал да говори с легендата по темата. 

Президентът на каталунците също се е опитал да обясни на бранителя, че в клуба са притеснени от лошото му физическо състояние, както и от дейностите му извън терена, които го разсейват прекалено много от футболната му кариера. 

Всички са били измумени обаче от твърдата позиция на Пике, който многократно е уверил, че е твърдо решен да се концентрира върху представянето си като футболист и иска да се завърне към най-добрата си форма за оставащите две години от своя договор.

Въпреки това на “Камп Ноу” остават неубедени в уверенията на бранителя и продължават да работят активно в опитите си да укрепят отбраната. От седмици се очаква каталунците да привлекат Андреас Кристенсен, а освен него се говори за сериозен интерес към Сезар Аспиликуета и Маркос Алонсо. В последните дни също се говори, че ще направят сериозен опит да изпреварят Челси за Жул Кунде.