Младият нападател на Барселона, Ламин Ямал, продължава да впечатлява с невероятните си изяви на терена. След силното си представяне на Евро 2024, където спомогна на Испания да достигне до полуфиналите, Ямал пренесе отличната си форма и в новия сезон на Ла Лига. С едва 17 години и 49 дни, младата звезда вече показва зрялост и класа, които далеч надвишават възрастта му.

В първите четири мача от настоящия сезон, Ямал успя да отбележи едно попадение и да направи четири асистенции, с което отново привлече вниманието на футболната общност. Последните две асистенции дойдоха при разгромната победа на Барселона с 7:0 срещу Валядолид в събота, резултат, който още веднъж затвърди доминацията на „блаугранас“ в испанския шампионат.

С тази победа Ламин Ямал се записа в историята на Ла Лига като най-младият футболист, който достига поне 10 голови подавания в първенството. Той вече има 11 асистенции, като седем от тях са направени още през миналия сезон, когато 16-годишният тогава Ямал дебютира за първия отбор на Барселона.

Общо в кратката си, но обещаваща кариера като професионален футболист, Ламин Ямал е записал впечатляващите 20 асистенции. За сравнение, Лионел Меси - считан за един от най-добрите футболисти на всички времена - достигна този брой голови паса едва на 21-годишна възраст. Това показва не само талантът на Ямал, но и потенциалът му да се превърне в следващия голям играч на Барселона.